IndeSpiegel.nl gaat komende twee weken op zomerstop. We gaan inmiddels al het derde jaar in en toch blijft het boeiend om eenmaal per werkdag stukken te schrijven. Eerst hebben we veel gefocust op dieren, maar dat hebben we losgelaten om focus te houden op psychologie.
Daarna hebben we veel trauma-werk en meer wetenschappelijke-artikelen er bij gehaald. Ook zijn we gaan focussen op gezondheid. Op diezelfde weg wil ik ook het restant van 2024 en 2025 weer doorgaan, waarbij ik niet uitsluit dat we ook eens gaan uitbreiden naar misschien wel 1 tot 5 artikelen per dag.
Maar ik wil voorkomen dat we gaan schrijven om te schrijven, het moet wel relevant blijven. De Engelse versie PsychologyToday.com is daarbij een voorbeeld. Het is een boeiende site, maar er staat ook veel rommel tussen waarbij ik het idee krijg dat 'er wordt geschreven om te schrijven.'
Het lijkt me leuk de komende jaren om de site uit te breiden, want ik denk dat we in Nederland nog wel een goede site kunnen gebruiken met goede content op deze gebieden. Maar het is niet zo dat ik dat snel kan doen, ik ben ook uitgever van 4 sportsites momenteel en daar verdien ik mijn boterham mee. Dus het zal stapje voor stapje moeten gaan.
Persoonlijke struggles
Sowieso stapje voor stapje, want mijn lichamelijke problemen en mijn cognitie zijn nog een groot probleem. Ik heb dit probleem al drie jaar, maar gelukkig heb ik sinds een maandje een beetje als gemiddelde dat ik 1 of 2 dagen in de week een redelijk normaal lichaam heb waarbij ik meer kan doen.
Dit heeft er ook voor gezorgd dat sommige artikelen stroef zijn geschreven deze site, dus als je je soms een keer afvraagt wat gebeurt hier, dan weet je dat ik even een lastigere dag had. Ik wil het niveau graag nog wat opkrikken, maar dat lukt niet als mijn cognitie niet zo goed is.
Blijven lezen en luisteren
De uitdaging voor mij ligt er het komende half jaar in om nieuwe dingen te blijven lezen, ervaren en zelf-analyse blijven doen, zodat ik waardevolle artikelen kan schrijven. Vooral dat nieuwe dingen blijven lezen en podcasts luisteren wordt wel steeds meer een uitdaging. Op een gegeven moment heb je het idee dat je alles wel weet en worden dingen steeds herhaald, dus dan moet ik steeds op zoek naar nieuwe auteurs in de psychologie.
Bijvoorbeeld als ik nu een podcast van Gabor Maté ga luisteren, dan begint hij weer over die psychosomatiek waarbij vrouwen vooral MS krijgen omdat ze te lief zijn geweest in hun leven etc. Dat weten we nu wel, maar hij herhaalt steeds hetzelfde riedeltje. Net als Peter Levine altijd begint over zijn trauma's en andere sensaties van vroeger. Daar zit voor mij de uitdaging, om nieuwe mensen te vinden die in mijn ogen wat nieuwe inzichten geven en daarmee een draai kunnen geven aan deze site.
Tips en Alexander Lowen
Mocht je nog tips hebben, dan zijn deze uiteraard welkom via s.valkering@valkeringmedia.nl. Gelukkig krijg ik soms via e-mail tips van lezer Wim, die fanatiek bezig is en soms een paar interessante auteurs deelt. Dan kan ik daarmee aan de slag gaan, dat vind ik mooi.
Ik ga mij de komende weken in ieder geval bezig houden met Alexander Lowen, een leerling van Wilhelm Reich. Ik heb een boek van hem besteld en ik vind het zeer gaaf moet ik zeggen, dus daar gaat bij mijn rentree een stuk over uitrollen. De liefhebber die ook van oude video's houd kan hieronder alvast een interview met hem bekijken. Dit is wel een klassieker moet ik zeggen, jammer dat het geluid zo slecht is.
Tot horens en blijf lezen, blijf analyseren, blijf jezelf ontwikkelen! :)
Plaats reactie
0 reacties
Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.
Bekijk alle reacties